İrlanda’nın başkenti olan Dublin i ‘Mutlaka Gidilmesi Gereken Şehirler’ arasında dünya genelinde 10. sıradadır. Dublin, nüfusunun %30’unun 30 yaşın altında olması nedeniyle en yoğun genç nüfusa sahip Avrupa başkentidir

4.5 milyon nüfusuyla İrlanda, Avrupa Birliği’nin önemli üyelerinden biridir. 2019 yılında yapılan Global Peace Index’e göre, dünyanın en güvenli 12. ülkesidir.
Tüm bu sebeplerden dolayı ise öğrencilerin en uğrak noktası haline gelen İrlanda; son dönemlerde de popülerliğini gittikçe arttırmaktadır.

 

Dil Kursu öğrencileri ve lisans öğrencileri, İrlanda’da okudukları süre boyunca, okul dönemlerinde haftada 20 saat, okulun tatil olduğu dönemlerde ise haftada 40 saat çalışma iznine sahiptirler. 4 yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin ise mezuniyetten sonra İrlanda’da 1 yıl iznine sahiptirler.

 

Dünyanın en büyük finansal kuruluşlarının %50’si İrlanda merkezlidir, HSBC, Bank of America, Allianz gibi dünyanın önde gelen şirketleri de dâhil olmak üzere 1,000’den fazla çok uluslu teknoloji, medikal, finansal ve yönetim şirketinin merkezi İrlanda’da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Google, ebay, Intel, Microsoft, Johnson&Johnson, Novartis gibi şirketlerin de merkezleri bulunmaktadır.

 

Dünya çapında en büyük 10 yazılım şirketinin ve teknoloji alanında en iyi 10 Amerikan şirketinin 9’unun ve ayrıca en büyük 10 internet bazlı şirketin tamamının İrlanda’da merkezleri bulunmaktadır. İrlanda’da bu sektörde şuanda toplam 105,000 kişi çalışmaktadır.

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.

5/5 - (2 votes)