Hakkımızda   /   Blog   /   Haberler  /  İletişim

GMAT SINAVI NEDİR? ZAMANLAMA VE SKOR NASIL OLMALIDIR?

GMAT’İN TEMELİ

GMAT, Lisansüstü Yönetim Kabul Konseyi tarafından oluşturulan ve yönetilen standartlaştırılmış bir testtir. Bu sınav öncelikli olarak; lisansüstü işletme okuluna başvurmayı planlayan bireyler tarafından yapılır. Birçok işletme okulları, MBA programları başvuruyu yapan öğrencinin potansiyelini ve performansını ölçmek için GMAT skorunu talep eder.

GMAT’İN YAPISI
GMAT çok belirgin bir yapıya sahiptir. Sorular testten teste değişiklik gösterse de; bu sınav her zaman aynı 4 bölümden oluşur.
GMAT’e hazırlanmanın en iyi yolu eski GMAT testlerini çözüp pratik yapmaktır. Her sınav için ayrı ayrı cevaplar bulmak ve analiz etmek her ne kadar zor gibi görünse de, birden çok sınava göz atmanız ve bölümleri, nasıl yapacağınızı, püf noktalarını analiz etmek kendinizi rahat hissetmeniz için en etkili yöntemdir.

Analytical Writing Assessment (AWA):
Analitik Yazı Değerlendirme (AWA) eleştirel düşünme ve fikirlerinizi iletme becerinizi ölçer. AWA sırasında belirli bir argümanın arkasındaki mantığı analiz etmeniz ve bu argümana eleştiri yapmanız istenir. Bu bölüm için size verilen süre 30 dakikadır.

Integrated Reasoning:
Bu bölüm: size farklı formatlarda sunulan verilerin değerlendirilme becerisini test eder. Örneğin, bir grafik veya tablodaki verilerle ilgili soruları yanıtlamanız ve yorumlamanız gerekebilir. Bu bölüm 12 soru içermekte olup süreniz yarım saat olduğu için her soruya ortalama en fazla 2 dakika ayırmanız sizin için en uygun seçenek olacaktır. Bu bölümde 4 çeşit soru tipi bulunmaktadır ve bu çeşitlerden herhangi biri karşınıza çıkabilir. Bunlar: grafik yorumlama, tablo analizi, iki parçalı analiz ve çok kaynaklı akıl yürütme soruları olabilir. Deneme GMAT testlerinden bu 4 farklı soru tipini görmeniz ve tam anlamanız size yardımcı olacaktır.

Quantitative:
Bu bölümde verileri analiz edebilmeniz için matematik bilgi ve becerilerinizi kullanmanızı gerektirir. 37 sorudan oluşur ve tamamlamanız için size verilen süre 75 dakikadır. Soru türleri, problemleri çözmeye yönelik sorular üzerinedir ve sayısal olduğu için temel matematik bilgisine sahip olmayı gerektirir. Veriler ile ilgili sorular ise; sizin verilen bilgileri kullanarak soruyu çözüp çözemediğinizi belirlemek ister.

Verbal:

GMAT sınavı, sadece matematiği değil, tüm becerilerinizi gösterir. Sözlü bölüm, yazılı materyali okuma ve anlama, argümanları değerlendirme ve yazılı materyali standart yazılı İngilizceye uyacak şekilde düzeltme becerinizi ölçer. Bu bölüm 41 sorudan oluşur ve tamamlamak için size verilen süre 75 dakikadır. Bu bölümde 3 çeşit soru türü bulunur. 
Okuduğunu anlama soruları, yazılı metni kavrama ve bir yazıdan sonuç çıkarabilme becerinizi test eder. Kritik akıl yürütme soruları, bir bölümü okumanızı ve ardından geçişle ilgili soruları cevaplamak için akıl yürütme becerilerini kullanmanızı gerektirir. Cümleyi düzeltme sorularında ise; test size bir cümle sunar ve yazılı iletişim becerilerini test etmek için dilbilgisi, sözcük seçimi ve cümle oluşturma hakkında sorular sorarak bilginizi ölçer.

ZAMANLAMA:

GMAT’i tamamlamak için toplamda 3 saat 30 dakikanız vardır. Nu her ne kadar uzun bir süre gibi gözüksede testi yapmaya başladığınızda süre hızla ilerleyecektir. Zamanınızı iyi yönetmeniz bu sınav için çok önemlidir.

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.