SAT NEDIR?

Açılımı Scholastik Aptitude Test (Eğitim Yetenek Testi) anlamına gelen SAT, eğitimine Amerikan üniversitelerinde devam etmek isteyen öğrencilerin daha iyi sıralamalardaki üniversitelere başvurmak için alması gereken bir testtir. SAT/ACT çalışmasına başlayacak olan çocuğun İngilizce Dil bilgisinin Toefl 80-85,IELTS 6-6,5 civarında olması gerekmektedir.

Henüz bu seviyede olmayan adaylarımız için öncelikle Ielts veya Toefl dersleri ile başlanır ve ardından beklenen seviyeye ulaşıldığında SAT/ACT çalışması ile devam edilir.

SAT genel olarak öğrencinin bugüne kadar aldığı eğitimin kalitesini, öğrencinin bilgisini, ve Akademik İngilizce kullanma yetisini ölçer. SAT I ve SAT II olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

SAT I, herkesin alması gereken Reasoning ana sınavı 3 bölümden oluşur; Critical Reading (Okuma Anlama), Writing (Yazma) ve Matematik. Toplamda yaklaşık 4 saat süren SAT sınavı yılda 6 defa yapılmaktadır.

SAT II ise öğrencilerin belirli alanlardaki bilgilerini ölçer. Örneğin mühendislik bölümünde iddialı üniversitelere başvurmak isteyen bir öğrencinin SAT II Fizik, SAT II Matematik gibi sınavları alması üniversite girişinde kendisine çok faydalı olacaktır.

SAT Reasoning Amerika’da iyi üniversitelerde okumak isteyen tüm öğrencilerin ortak aldığı bir sınavdır. SAT Subject Test veya SATII dediğimiz sınav ise öğrencinin okumak istediği branşa göre değişiklik gösteren konu bazında spesifik bir sınavdır. Örneğin Mühendislik okumak isteyenlerde SAT Math 2 mutlaka istenen bir sınavdır.

1926 yılından beri yapılan SAT sınavı 2016 Ocak sınavından itibaren bazı değişiklikler geçirecektir. Buna göre “yeni SAT”nin formatı şu şekilde olacaktır:

Genel olarak test kural ve formüllere dayalı sorulardan gerçek dünyada kullanacak içeriklerin olduğu soru tiplerini içerecek. Öğrenciler sınıf içinde öğrendikleri bilgileri, sınıf dışında kullanma becerileri (kelime ve matematik becerileri dahil) test edilecektir. Bu sayede üniversiteler öğrencilerin sıkı ezber yerine, yeni bilgiyi öğrenme yeteneğini ve üniversite eğitimine başlayabilmek için ne denli hazır olduklarını daha rahat görebilecekler

Yeniden tasarlanan SAT 2400 yerine 1600 puan üzerinden değerlendirilecek.

Matematik 800 puan, Okuma ve Yazma bölümleri 800 puan olarak hesaplanacak.

Essay opsiyonel olacak. Öğrencilere essay yazmaları için ekstra 50 dakika süre tanınacak.

Eski SAT’de yapılan her yanlış 0.25 puan götürürken bu sistem artık olmayacak.

5 cevap şıkkı yerine 4 cevap şıkkı olacak.

Mevcut SAT 3 saat 45 Dakika. Yeni test 3 saat olacak, essay yazılırsa 3 saat 50 dakika olacak.

Her bir bölümün geçireceği değişiklikler ise şu şekilde özetlenebilir;

Matematik: Mevcut SAT matematik bölümünde öğrencilerine 54 soru cevaplamak için 70 dakika süre verilir. Yeni SAT’de matematik bölümü için 57 soru için 80 dakika süre verilecek. Puanlama yine maksimum 800 üzerinden olacaktır. Matematik soruları cebir, veri analizi, geometri, trigonometri gibi konulardan oluşacaktır.

Kanıta Dayalı Okuma-Yazma: Mevcut SAT’de okuma bölümü için öğrencilere 67 soru cevaplamak için toplam 70 dakika verilir. Yeniden tasarlanan SAT de 52 soruyu cevaplamak için 65 dakika verilecektir. Okuma-yazma birlikte, toplam 200-800 puan aralığında değerlendirilecektir. Öğrencilere 5 okuma pasajı verilecek ve her pasaj başına yaklaşık 10 soru yanıtlanacak.

Mevcut SAT de yazma bölümü için öğrencilere 49 soru için toplam 35 dakika bir verilir. Yeni SAT de öğrenciler 44 soruyu 35 dakikada cevaplayacak. Öğrencilere 4 kısa pasajdan gramer, noktalama işaretleri ve kelime kullanımını düzeltmelerini isteyen sorular sorulacaktır.

Essay: En büyük değişiklik kompozisyonun isteğe bağlı olacak olmasıdır. Kompozisyon yazma kararına yardımcı olmak için, öğrencilerin girmek istediği üniversitelerin kompozisyon isteyip istemediğini iyi öğrenmesi gerekmektedir. Bazı üniversiteler için kompozisyon gerekebilir. Mevcut SAT de belirli bir konu üzerinde ikna edici bir argüman yazmak için öğrencilere 25 dakika veriliyor. Yeniden tasarlanan SAT öğrencilere ikna edici kompozisyon için 50 dakika verecektir.

ASBA Eğitim Danışmanlık olarak 9 ve 10. Sınıflardan itibaren danışmanlığını üstlendiğimiz öğrencilerimizle eğitim koçluğu çalışmalarımızı başlatırız. Bu aşamadan itibaren öğrencinin okumak istediği bölümün ihtiyaçlarına göre SAT Reasoning veya ACT ve SAT Subject Test hazırlık sürecine ve girmesi gereken sınavların tarih planlamasına başlarız.

Derslerimiz kişiye özel hedef odaklıdır. Her ders 1,5 saattir. Reading, Writing ve Matematik öğrencinin ihtiyacına göre ayrı ayrı dersler olarak planlanır. Egitim süreci içerisinde öğrenci düzenli olarak 2 haftada 1 gercek sınava tabi tutulur ve ilerleyiş raporu öğretmen, öğrenci ve veli ile paylaşılır.

Derslerin haricinde öğrenciye ek çalışma materyalleri verilerek etüd çalışması yaptırılır.

Bu süreç içinde öğrencinin yapacağı Subject Testler planlanınca gerekli ek dersler planlanır.

Derslere başlamadan önce öğrencinin seviyesini belirlemek için yaptığımız sınava katılabilmek için lütfen randevu alınız.

Tel: 0216 301 10 31-32

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.

 

Rate this post