Hakkımızda   /   Blog   /   Haberler  /  İletişim

ASBA Eğitim Danışmanlık olarak bizler Master programının öğrenci hayatındaki öneminin ve doğru bir başvurunun öğrenciye neler kazandırabileceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle öğrenciler ile tercihen mezuniyetlerine bir yıl kala, öğrencilerimizin not ortalamalarına, GMAT ya da GRE ve TOEFL skorlarına, mezun oldukları ve okumak istedikleri bolüme ve bölgeye göre okul listesi belirliyoruz.

Deneyimimize dayanarak söyleyebiliriz ki her not ortalamasına, test skoruna göre üniversite bulmak mümkün ancak önemli olan kişinin sahip olduğu kriterlere göre girebileceği en iyi üniversiteyi belirleyebilmek. Dünya çapında 7 ile 8 bin üniversite içinde dalınızı arıyor iseniz bunun ne kadar zor bir iş olduğunun farkındasınızdır.

Bu sene ASBA öğrencileri erken ve bilinçli başvurular yaparak Cornell, Penn State, Georgetown gibi üniversitelerden kabuller aldılar, daha orta ölçekli üniversitelerden kabul alan öğrencilerimiz de oldu. Hazırlık ve köprü programları sayesinde üniversite mezuniyet notları ve test skorları ile girebileceklerinden çok daha iyi üniversitelere geçiş yapan öğrencilerimizin takipleri ve başvuruları ile yine biz ilgilendik.

Master başvurularında en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri zamanlamadır. Öğrencilerimizin programa başlamayı düşündükleri tarihten en az 1 yıl evvel ofisimize gelmiş olmalarını tercih ediyoruz. Başvuru süreci; sınav kayıtları (GMAT, GRE, GRE Subject, SAT, SAT Subject, LSAT gibi), okulların belirlenmesi, başvuruların eksiksiz yapılması, skorların gönderilmesi, referans mektuplarının temini, essay’lerin hazırlanması, sözlü mülakatlara hazırlık gibi birçok evreyi içeriyor. Kimi okulların son başvuru tarihleri başlama tarihlerinden 10 ay evvel bitebildiği için erken planlama yapmak çok önemli.

Öğrencilerin doğru danışman aracılığı ile başvuru yaparak kazanacakları en büyük avantaj geçmiş deneyimlerden faydalanmak ve hatasız bir başvuru yapmanın yanında aynı zamanda bir satranç oyunu gibi belli adımlarla yapılması gereken başvuruyu iyi yöneterek maddi (gerekenden fazla okula başvuru yapmak, yanlış ve zamansız başvuru yaparak burs alamamak gibi) ve manevi (yanlış başvuru yaparak zaman kaybetmek, hep aynı tarz okullara başvurarak açıkta kalmak gibi) zararlardan kendilerini korumuş olmak.  Adayların kendilerine en uygun okulu bulabilecek bir danışmanla çalışmaları çok önemlidir.

Master başvuruları için gereken belgeler

Başvuru formu ve ücreti (artık tüm okulların online başvuruları var)

Kapalı zarfta, resmi üniversite transkriptleri (İngilizce) Bazen bir üniversite için 2 kopya gerekebiliyor.

Mezuniyet belgesi ya da diplomanın tasdikli kopyası (İngilizce tercümesi ile)

2 ya da 3 referans (MBA başvuruları yapan öğrenciler için referanslarını iş yerlerinden almalarını tavsiye ediyoruz. MA (Master of Arts) ya da MS (Master of Science) öğrencileri için de akademik referanslar daha önemli. Bazı üniversiteler referans verecek kişilerin referanslarını elektronik ortamda yollamasını şart koşabiliyor.

Resume (C.V.)

Sosyal Aktiviteler / Honors, Distinctions, Awards (online başvuruya bilgisayar aracılığı ile yükleniyor)

Essay’ler (Bazı üniversiteler verdikleri spesifik konu hakkında yazmanızı isterler, bazıları da Statement of Purpose dediğimiz kendinizi, akademik ve profesyonel hedeflerinizi anlattığınız ve başvuracağınız okulda sunulan eğitimin bu hedeflerinize ulaşmada ne gibi bir rol oynayacağını düşündüğünüzü anlattığınız bir kompozisyon yazmanızı ister.

GMAT /GRE ve TOEFL / IELTS skorlarınız

Pasaport fotokopiniz

Sponsorluk formu ve banka referans mektubu (Bu iki belge akademik kabulünüz çıktıktan sonra I-20 aşamasına gelindiğinde sunulabilir.)

Sık Sorulan Sorular

Master kabülünde üniversiteler hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorlar?

Komitenin vereceği kararda genellikle %40 not ortalamanız, %40 test skorunuz ve %20 geri kalan her şey (referanslarınız, essay’leriniz, vs) etkili olur. Bazı MBA programları için 3 ya da 5 yıl fulltime iş tecrübesi zorunluluğu gibi ya da bazı MA programları için Writing Sample ya da bazı MS programları için research background ve laboratuar deneyimi gibi ek faktörler de mevcuttur.

İngilizcem iyi olmadığı için GMAT ya da GRE sınavı alamıyorum, şartlı kabul yapan üniversiteler var mı?

Genellikle yeterli TOEFL skoru olmayan ama diğer tüm şartları yerine getirmiş öğrenciler için şartlı kabul söz konusu olur. GMAT ya da GRE’yi de orda almanızı sağlayacak şartlı kabul veren üniversite sayısı çok azdır. TOEFL / GMAT ya da GRE hazırlık ya da Pre-MBA programlarına katılarak gerekli sınavları alıp sonra okul başvuru sürecine başlamak daha sağlıklı olur.

Üniversitede okurken son 2 yıl çalıştım. Bunu MBA başvurularımda iş deneyimi olarak gösterebilir miyim? 

Hayır, mezuniyet tarihinizden sonraki full time tecrübeleriniz dikkate alınır.

Kaç okula başvurmalıyım?

Master programlarına başvurmak çok zaman ve özen gerektiren bir süreçtir ve oldukça maliyetlidir. Her okulun kendi başvuru ücretine ek olarak, skorların test merkezinden orijinal olarak yollanması, diğer evrakların kurye ile üniversiteye postalanması maliyeti yükseltir. Tavsiyemiz toplamda 7-8 okulun üzerine çıkmamanız yönünde.

 

Program detayları ve fiyat bilgileri için bizi 0216 363 1160 no’lu telden arayın ya da hemen bilgi istek formumuzu doldurun,  yardımcı olalım.  

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.