Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı, COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında, haziran ayı içinde ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan uluslararasi sınav uygulamalarına kısıtlama getirdi. Bu nedenle, haziran ayındaki ACT sınav uygulaması iptal edilmiştir. İlgili bilgilendirme ACT tarafından, sınav kayıt yapmış olan öğrencilere e-mail yoluyla yapılmıştır.

ACT, kayıtlı tüm sınav katılımcılarına iki seçenek sunmaktadır:

Test katılımcıları, test kayıt ücreti iadesi isteyebilir (iade yaklaşık olarak 3 ila 6 hafta sürmektedir.)

Test katılımcıları ekstra ödeme yapmadan sınav merkezi veya sınav tarihi değişikliği ACT hesapları üzerinden gerçekleştirebilirler.

Planlanmış olan en yakın ACT sınavı 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecektir. Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüsü (Maslak) ve İhsan Uluslararası Okulu (Esenyurt), Türkiye’de temmuz ACT testi için mevcut test merkezleridir. Kayıtlar 26 Haziran’a kadar açık olacaktır (geç ücret alınmadan).

Yaklaşan tüm testler için, ACT otomatik e-posta sistemine sahiptir ve adaylara gerekli bilgilendirmeler e-posta üzerinden yapılmaktadır. Sınava girenler ülkeye özgü herhangi bir güncelleme hakkında bilgilendirilecektir.

5/5 - (1 vote)