Günümüzde; dünyanın dört bir yanından tanınan avukatlar, öğrencilerin Amerika veya Kanada’da Hukuk Master’ı yapmalarının çok faydalı olacağını ve alacakları diplomanın kariyerlerinde yükselmeleri için hedefleri doğrultusunda bir çok kapı açacağını vurgulamaktadırlar. Bir çok öğrenci hukuk alanında lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmak için Amerika ve Kanada’yı tercih etmektedirler.

LLM  Açılımı Nedir?

LLM (Master of Laws); uluslararası kabul görmüş bir lisansüstü hukuk derecesidir. LLM, Latince’de Master of Law anlamına gelen Legum Magister‘dan türetilmiştir.

LLM programı hangi derslerden oluşur?

LLM’in müfredatı üniversiteden üniversiteye değişkenlik göstermektedir. Birçok programın müfredatında; Amerikan hukuku, ABD ve Kanada yasal sistemi, uluslararası hukuk ve karşılaştırmalı hukuk gibi dersler bulunmaktadır.

Eğer genelden özele doğru gidecek olursak öğrenciler; vergilendirme, mülkiyet hakları, insan hakları hukuku, deniz hukuku, aile hukuku  veya uluslararası çevre hukuku gibi alt dallarda uzmanlaşabilirler. Bu tür programlar birçok okulda olup okuldan okula değişkenlik göstermektedir.

LLM programına başvurabilmek için gerekli olan testler hangileridir?

LLM programına başvuru için Hukuk alanında lisans derecesine sahip olmak zorunludur.  LLM Programlarının çoğuna kabul alabilmek için lisans programını iyi bir dereceyle bitirmiş olmak kabul sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

Birçok okul eğer başvuru sahibinin ana dili İngilizce değilse öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan   (TOEFL / IELTS)  gerekli skoru almalarını talep etmektedir.

Amerika’daki LLM programlarına başvurmak için LSAT Sınavına girmek zorunlu değildir.

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.

Rate this post