• Motivasyonunuzu kaybetmeyin. ‘Defer’ edilmek reddedilmek anlamına gelmez, hala bu yarışta bir şansınız olduğu ve kabul komitesinin sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek istediği anlamına gelir. Erken başvurunuz, normal başvurularla birlikte değerlendirilecektir ve başka okullara başvurmak konusunda serbestsinizdir.
  • Unutmayın, her ne kadar iyi bir aday olsanız da okullar her erken başvuru yapan iyi adayı kabul edemezler. Bazı durumlarda normal başvuru havuzlarını da görmek isteyebilirler.
  • Pek çok okul, adaylardan bekledikleri güncellemeler hakkında bilgi gönderir veya yayınlarlar. Bu bilgileri dikkatlice okuyun, okulun sizden beklediği ek bir kompozisyon veya referans mektubu olabilir.
    Eğer bu bilgiler yayınlanmadıysa başka kaynaklardan öğrenmeye çalışın; “Önceki yıllarda erken başvurudan defer edilen kaç öğrenci normal başvuruda kabul aldı?” “İlgimi göstermek için okulu ziyaret etmeli miyim?” “Eğer kabul komitesiyle bir görüşme yapma şansım varsa bunu talep etmeli miyim?”
  • Okul yılınızın geri kalanına gerekli özeni gösterin. Okullar genellikle erken başvuruda sınırda gördükleri öğrencileri kabul etmeden önce ikinci dönem notlarını da görmek için defer edip normal başvuruda değerlendirmeye alırlar. Bu nedenle ikinci dönem notlarınızın ve projelerinizin de okula kabul almanızda hayati önem taşıyabileceğini göz ardı etmeyin.
  • Bir tane de sınava girmenin başvurduğunuz okul için avantajlı olup olmadığını kontrol edin. Bazı okullar normal başvurular için Ocak SAT’sini veya Şubat ACT’sini de kabul ederler. Bu nedenle sınav notlarınızı yükseltmek için son bir sınava daha girmek avantajlı olabilir. Tabi ki kayıt yaptırmadan önce okulunuzdan öğrenmekte fayda var.
  • İlk başvurunuza güvenin. Eğer okul sizden ilk başvurunuza ek bilgiler göndermenizi talep ettiyse bunları okula gönderin, ancak bu ilk başvurunuzun “kötü” ya da “yetersiz” olduğunu göstermez. Diğer okullara başvuru yaparken dosyanızın kötü olduğunu düşünmemeye özen gösterin.
Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.

Rate this post