2015 yazında yolculuğuna Embry Riddle’da yüksek lisans yapma isteği ile başlayıp daha sonra University of California Los Angeles’da sertifika + 1 senelik çalışma izni programına katılmaya karar veren öğrencimiz Can bizlere program ve bölge hakkındaki görüşlerini iletti. Sizler için de oldukça faydalı olduğunu düşündüğümüz için yorumlarını aşağıda paylaşıyoruz.

“Hocaların kariyerleri gercekten bir UCLA organizasyonuna yakışır kalitede. Burada yaşıyor bile olsam $600’i verip sektöründe oncu bu insanlarla tanışırdım muhakkak. Herkes oldukça kariyer odaklı ve bu da sınıfı sürekli motive tutuyor. Beni şaşırtan ise sınıfın derslere olan ilgisi ve öğrencilerin hatta profesyonellerin eğitim düzeyi oldu. Tabii ki tahmin ettigimiz gibi ailem parami versin, gezip doneyim diyen de var ama dersi götüren istekli ve onemli bir grup var. Bambaşka sektörlerde çalışan, oldukça iyi okullarda okumuş, hatta master yapmış isletmeciler, analistler, mühendisler var. Bazı derslerde international öğrenciler ağırlıkta ama tersi durumlar da duydum. Benim gibi, ülkesinde kalıp kariyerini sürdürebilecek ama kendini biraz daha zorlamak ve daha iyisini görmek isteyenlerin sayısı da az degil. Açıkçası böyle bir programın bu fiyata olması şaşırtıcı. 

Evet eminim yaz bitmeden donuyorum.. Bir sene önce söyleseler ben de inanmazdım, ilk günden bu yana OPT kullanacak gibi hareket ettim zaten. Isler burada beklediğim gibi gitti gitmesine ama Turkiye’de beklediğimden farklı ilerledi, yapmak istediğimiz bir kaç proje var onlar icin doğru zaman gibi geliyor. Ataturk’e inip köprü trafiğine çakıldığım anda pişman olurum belki de 🙂 Saka bir yana hayat her an değişiyor, sonrasinda ne yaptığımız verdigimiz kararların önüne geçiyor bu yüzden her seye açik olmak lazım. Dönmeden Florida’yi görmek istiyorum kısmetse. Embry-Riddle önünde bir foto çekeceğim gidebilirsem. 

UCSC isin de sunu söyleyebilirim. Ben de su an mobil uygulamalar tasarlayan ve programlayan bir dijital yazılım stüdyosunda çalışıyorum. Bu industryde o bölge gercek bir marka olduğu ve Amerikalılar etikete bizden çok daha onem verdigi icin UCSC en iyi eğitimi vermese bile muhtemelen doğru secim olur. Tam nokta atisi bir program olmuş anladığım kadarıyla. Zaten tüm yatırımlar da bu noktaya kaymaya başladı. Fakat ben bir daha gelsem yine burayı seçerdim sanırım, özellikle de Turkiye’de belki de Berkeley dahil bu kadar popüler bir okul yok extensioni olan. Konu açıldığında UCLA’i duyan herkesin tepkileri oldukça olumlu.”

Detaylı Bilgi Vermek İçin Biz Sizi Arayalım?

Lütfen yazın.

Rate this post